Geld lenen aan kind voor aankoop huis

Geld lenen aan uw kind voor de aankoop van een huis?

Uw kind geld lenen voor de aankoop van een huis of om uw kind financieel steun te bieden? Het is de meest voorkomende reden om na te denken over het verzilveren van overwaarde.

Het is tegenwoordig niet eenvoudig voor jongeren om een huis kopen. Fijn als u daar al ouder een rol in kunt spelen. U wilt graag helpen maar wat zijn de mogelijkheden?

Geld lenen aan uw kind

De overwaarde van uw huis gebruiken om geld te lenen aan uw kind. Met de verzilver hypotheek kunt u uw overwaarde opnemen zonder dat uw maandlasten stijgen. Uw kind leent een gedeelte bij de bank en wat hij of zij tekort komt, legt u in.

Jongeren -tussen de twintig en dertig jaar- vallen op de woningmarkt te vaak tussen wal en schip. Zij verdienen teveel voor een (sociale)huurwoning, te weinig om in de vrij sector te huren en door een studieschuld kunnen zij (vaak) niet genoeg lenen bij de bank om een huis te kopen. Daarbij stijgen de huisprijzen door het gebrek aan aanbod.

U herkent deze situatie misschien wel bij uw eigen kind en wil graag een steentje bijdragen. Er zijn mogelijkheden waarbij u tekent voor de hypotheek van uw kind, omdat u een garantiestelling afgeeft. Mocht uw kind de hypotheek niet kunnen betalen, dan bent u verantwoordelijk voor het dragen van deze hypotheek.

Dit is wellicht niet wat u voor ogen heeft. U wilt helpen, maar niet het financiële risico dragen van de hypotheek. Dan is een verzilver hypotheek de ideale uitkomst voor u. Hierbij draagt u geen financiële risico voor de hypotheek van uw kind, maar kunt u wel financieel bijdragen.

Geld SCHENKEN aan uw kind

Een andere optie is het schenken van geld aan uw kind. Met andere woorden, u geeft het aan uw kinderen. Houdt er rekening mee dat u belastingvrij mag schenken aan uw kinderen tot een bedrag van €5.514 en een bedrag van €2.207 aan anderen.

Daarnaast mag u één keer in uw leven een groot bedrag aan uw kinderen schenken. Wanneer uw schenking een doel heeft ligt de belastingvrije voet op €103.640 (2020). Zonder doel ligt de grens op €26.457. Uiteraard zijn hieraan  een aantal randvoorwaarden verbonden.  Inventariseer deze goed met uw adviseur om verrassingen te voorkomen.

Wij kunnen u helpen

Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in alle vormen van overwaarde verzilveren. Samen met u en uw kind kan in één gesprek direct uitgelegd worden hoe het werkt. Interessant? Plan direct een vrijblijvend gesprek in door onderstaand formulier in te vullen of bel ons op 020-6714040.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken

Neem contact op
Waar wilt u over in gesprek?
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.