Het aantal oudere oversluiters stijgt

Steeds meer ouderen kiezen voor het oversluiten van de hypotheek

In 2019 hebben ontzettend veel mensen de hypotheek overgesloten. Als er wordt gekeken naar mensen die met pensioen zijn en een aflossingsvrije hypotheek hebben, is het aantal met 147% gestegen ten opzichte van 2018. De rente is nu historisch laag is en dus het moment om over te stappen en te kiezen voor een verzilver hypotheek.

Wat houdt die verzilver hypotheek nou precies in?

Wanneer u een flinke overwaarde heeft op uw woning en de hypotheek grotendeels (of in zijn geheel) is afgelost, komt u in aanmerking voor de verzilver hypotheek. Er zijn verschillende redenen waarom u de overwaarde zou kunnen opnemen:

  • Uw kind(eren) helpen bij het kopen van een woning
  • Eerder met pensioen gaan
  • Uw pensioeninkomen aanvullen
  • Uw huidige woning verbouwen of verduurzamen

De mogelijkheden zijn oneindig en geheel aan u.

Waarom kiezen huisbezitters met een overwaarde voor de verzilver hypotheek?

Wanneer er geld wordt opgenomen uit een woning, willen de huiseigenaren niet dat de woning beetje bij beetje in de handen valt van de bank. Daarom is de verzilver hypotheek in het leven geroepen. Door deze constructie kunnen woningbezitters met een gerust hart de overwaarde van de woning opnemen, ter aanvulling van het inkomen of voor andere zaken. Bij de diverse verstrekkers is het vrijgekomen bedrag geheel voor u en u bepaald waar u het geld aan besteed.

Heeft u interesse in het opnemen van de overwaarde? Bekijk de mogelijkheden voor opname en bereken gelijk de indicatie van wat u eventueel zou kunnen en willen opnemen op de pagina Rekentool.

Meteen een afspraak maken met een onafhankelijk adviseur om de mogelijkheden te bespreken? Vul dan onderstaand contactformulier in en het Binnen Pinnen team neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken

Neem contact op
Waar wilt u over in gesprek?
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.